Yvonne Strandh lämnar Kunskapsförvaltningen efter att budgeten har förändrats. Foto: SVT

Chefen för Karlskronas kunskapsförvaltning Yvonne Strandh slutar

Uppdaterad
Publicerad

Yvonne Strandh, chef för kunskapsförvaltningen i Karlskrona kommun, lämnar sin tjänst efter fyra år. Det är förvaltningens ekonomiska utmaningar som gör att hon slutar.

Under måndagen meddelade Karlskrona kommun i ett pressmeddelande att det blir förändringar i kunskapsförvaltningens ledning.

− Olika situationer kräver olika typer av ledarskap och det är viktigt att vara lyhörd och alltid ha verksamhetens behov och bästa för ögonen i varje situation. Jag kommer därför lämna mitt uppdrag som förvaltningschef för kunskapsförvaltningen, säger Yvonne Strandh.

Kunskapsförvaltningen är Karlskronas största förvaltning och efter att kommunen fick ett nytt styre står förvaltningen med en förändrad budget. Det är färre barn i verksamheterna – samtidigt som behoven bland barn ökar.

– Det politiska majoriteten har identifierat stora framtida utmaningar. Det finns en politisk samsyn: man vill använda medlen som finns för att komma varje barn och ungdom till gang. Då krävs ett annat ledarskap med nya ögon, säger Yvonne Strandh till SVT.

”Finns inga konflikter”

Vad som väntar för Strandh till hösten är ännu oklart – men hon menar att det är dags för en annan typ av arbetsplats.

– Jag kommer inte vara kvar inom kommunen som det ser ut i dagsläget, utan det blir nya utmaningar efter lite sommarledighet.

Beslutet fattades i samråd med ordförande för Kunskapsnämnden, Hanna Ekblad (M), som menar att de var överens om att en ny chef behövs.

– Har man lett något under flera år och sen behöver styra om och ändra tankesätt brukar det inte kännas så bra. Det behövs en stark röst och någon som vill driva på utvecklingen, säger hon.

Har där funnits någon konflikt?

– Nej, absolut inte. Vårt samarbete har fungerat bra, det finns inga konflikter när Yvonne är inblandad.

Rekrytering av ersättare kommer att påbörjas inom kort.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.