Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi skrev namn på män i hans kollegieblock och vilka tjejer de hade varit med,” berättar en anställd som hjälpte till att ta fram en lista över vilka anställda som haft sex med varandra. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Chef i Ronneby gjorde sexlista – kartlade personalens kärleksliv

Uppdaterad
Publicerad

En chef i Ronneby kommun ville skaffa sig bättre koll på sin personal.

På hans initiativ skapades därför en lista på vilka anställda som haft sex med varandra.

– Vi skrev namn på män i hans kollegieblock och vilka tjejer de hade varit med, säger en av de anställda som hjälpte till med listan.

I somras avslöjades att en chef inom vård- och omsorgsförvaltningen i Ronneby utreddes för kränkande särbehandling sedan ett antal anmälningar lämnats in.

SVT Nyheter Blekinge har intervjuat ett tiotal personer som jobbat med chefen som utreds efter anmälningar om upprepade trakasserier, hot och sexuella anspelningar.

Listade anställdas sexliv

Flera medarbetare berättar nu om den lista som chefen tog initiativ till och som användes för att skriva upp vilka medarbetare som haft sex med varandra. Listan innehöll också information om var, när och hur många gånger sexuella möten skett.

Enligt en anställd, som under en tid deltog i arbetet med att uppdatera listan, var chefens förklaring till kartläggningen att den skulle användas för olika arbetsmiljörelaterade frågor.

I efterhand, känns det konstigt att du var med och gjorde den här listan?

– Ja, det känns helt sjukt. Jag tycker att det känns väldigt märkligt att en chef vill kartlägga vilka som har varit med varandra.

”Olämplig lista”

SVT har vid flera tillfällen sökt chefen för en kommentar utan framgång. I ett SMS till en annan anställd, som SVT tagit del av, kallar chefen listan för ”olämplig”.

Maria Appelskog, förvaltningschef vid vård- och omsorgsförvaltningen, vill i nuläget inte svara på några frågor som rör chefens agerande mot personalen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SVT granskar anmäld Ronnebychef

Mer i ämnet