”Chippen” vill rädda kvar Mjällby

Uppdaterad
Publicerad

Än en gång plockar Mjällby AIF in Christian ”Chippen” Wilhelmsson i hopp om att han ska kunna hjälpa till att rädda klubben kvar i den näst högsta serien.

Mjällby AIF ligger illa till i Superettan och har en avgörande match på söndag mot Brommapojkarna. Hemmasonen Christian ”Chippen” Wilhelmsson vill gärna hjälpa till att rädda sin moderklubb kvar i näst högsta serien och flyger över halva jorden för att göra detta.

Stort hjärta

Det är tredje gången som den forna landslagsspelaren Christian ”Chippen” Wilhelmsson kommer tillbaka för att hjälpa sitt lag.

– Ännu en gång visar Christian upp en sällan slagen klubbkänsla och ett stort hjärta för sin klubb, säger en lycklig Jörgen Martinsson, Mjällbys klubbchef.

Familjen med från Dubai

Diskussionerna började förra veckan och det har varit mycket praktiskt att ordna eftersom Christian ”Chippen” Wilhelmsson har sin familj med sig hem från Dubai. Men idag på förmiddag gick allt i lås.

– De landar klockan 13 på fredag och sedan tränar Christian med laget redan på lördag och finns med mot Brommapojkarna och sedan även i ett eventuellt kval, säger Jörgen Martinsson.

Viktig för laget

I vilken form är ”Chippen” nu?

– Han är alltid grundtränad kan man säga och han känner sin kropp väl. Han har energi, erfarenhet och rutin som är väldigt viktig för laget, säger Jörgen Martinsson.

Mjällby ligger med en omgång kvar på 13:e plats i tabellen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.