Flera hästägare har redan flyttat sina hästar och fler överväger att göra det, enligt uppgifter till SVT Nyheter Blekinge. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/TT. Arkivbild.

Hästgård i chock efter åtal om barnporr

Publicerad

Att mannen med koppling till en hästgård i Blekinge åtalas för bland annat grovt barnpornografibrott kom som en chock för många som har sina hästar på gården. Tidigare i veckan samlades hästägare och oroade föräldrar till ett krismöte.

Flera av de som hyr en stallplats är unga flickor.

– Jag blev ställd och känner ett starkt obehag. Det är otäck information som har framkommit. Jag skulle inte låta min dotter vara där ensam, säger en hästägare som SVT Nyheter Blekinge har pratat med.

Hon medverkade på det krismöte på hästgården under torsdagskvällen där flera hästägare uttryckte sin oro. Flera har valt att hitta nya stall för sina hästar. Andra vill invänta mannens rättegång.

Samtidigt råder det en brist på lediga stall.

– En del har inget annat val än att låta hästarna vara kvar.

”Obehagligt”

Torsdagens möte var första gången hon var tillbaka på hästgården sedan hon fick höra om åtalet i förra veckan.

Hur var det att vara tillbaka igen?

– Obehagligt, det är väldigt allvarliga brott vi pratar om. Det är många tankar som går i huvudet.

Nekar till brott

Mannen är även åtalad för kränkande fotografering och sexuellt ofredande.

SVT har talat med mannen som nekar till brott.

Vad säger du om att folk känner sig otrygga och inte vill ha kvar sina hästar på gården?

– Jag har fått klara direktiv av min advokat att jag inte får prata om detta med media. Det är väl bättre att du ringer någon som har hästen här och frågar dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.