Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Christer Peters berätta mer om den enorma utklädnadssamlingen och hur mycket den är värd i klippet. Foto: Martin Axelsson Därth/SVT

Karlskronas nöjesprofil Christer Peters säljer sitt livsverk

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett helt liv på scen har nöjesprofilen Christer Peters hunnit samla på tusentals maskeradkläder. Nu tvingas han sälja av hela samlingen.

– Det känns i hjärtat.

Någonstans mellan 10 – 15 000 plagg gömmer sig i Nöjesklubben QL:s lokaler i Karlskrona. Men efter ett par dödsfall inom föreningen i kombination med sviktade marknad för maskeradkläder efter pandemin, tvingas Christer Peters lägga ut plaggen till försäljning. Något som P4 Blekinge tidigare rapporterat.

– Lokalt är det inte samma efterfrågan på maskeradkläder som det en gång varit, säger Christer Peters till SVT Nyheter Blekinge.

”Viktigast att hitta rätt köpare

Samlingen, som har anor redan från början av 1900-talets julspel och revyer och innehåller allt från djurkostymer till balklänningar och uniformer, är till salu för 800 000 kronor.

Egentligen är den värd mycket mer, menar Christer Peters. Men det viktigaste är att man hittar någon som kan förvalta samlingen.

– Det är en unik samling som tar flera generationer att bygga upp. Så jag hoppas att det når rätt köpare som kan utveckla detta vidare. Då blir vi glada, säger Christer Peters.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.