Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Christer Schertell i Rödeby fick sin källare översvämmad efter ovädret Hans. Foto: SVT

Skyfall vattenfyllde Christers källare: ”Inte trevligt”

Uppdaterad
Publicerad

Ovädret Hans orsakade många larm till Räddningstjänsten i Blekinge om vattenfyllda källare. En av dem som drabbades är Christer Schertell i Rödeby.

Natten till måndagen uppskattade Christer Schertell i Rödeby att det kom sammanlagt 25 millimeter regn. De vattenmassorna klarade inte källarbrunnen att ta emot och det stod därför en decimeter vatten i hans källare.

– Det är inte trevligt precis, säger han.

Med hjälp av kvastar lyckades han tömma källaren på vatten. Men efter sig lämnade översvämningen fuktskade mattor, möbler och andra föremål.

– Det är skadorna efteråt som är problemet. Vi ska plocka ut möblerna när det blir soligt så att de kan torka och slänga det som inte går att använda. Vi ska också sätta in en byggfläkt. Jag gissar att det tar ett halvår innan lukten försvinner. Sedan vet jag inte hur det ser ut under golvet, säger han.

Inför veckans fortsatta regn planerar han att montera en skyddsvall bestående av träreglar och plast framför källardörren.

Se videon för att följa med till Christers Schertells fuktdrypande källare i Rödeby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.