Det känns speciellt att sitta i en salong igen och se en föreställning, nästan overkligt, säger koreografen Stina Nyberg. Foto: SVT

Coronaanpassad dansfestival i Lokstallarna: ”Har saknat det här”

Publicerad

Trots att festivalen Brådjupa måste coronaanpassas och besökarantalet begränsas hoppas arrangörerna kunna skapa en mötesplats för att utveckla dansscenen i Lokstallarna i Karlshamn.

– Vi hoppas vi kan grubbla om meningen med livet tillsammans och prata om konst, kultur och dans, säger Åsa Edgren, tf vd för regionteatern Blekinge och Kronoberg.

För första gången arrangeras den internationella dansfestivalen Brådjupa i Lokstallarna i Karlshamn. Under fem dagar har det varit fokus på dans med workshops, dansklasser, samtal och föreställningar i Lokstallarna.

Stina Nyberg, koreograf och dansare från Stockholm ska under lördagskvällen visa sin föreställning Make hay while the sun shines.

– Det känns speciellt att man inte bara spelar sin egen föreställning utan det finns fler konstnärer och dansare i samma rum. Det finns plats för samtal, diskussion och kritik för vad man gör. Jag har saknat de här mötesplatserna, säger hon.

Festivalen är ett samarbete mellan Dans i Blekinge och Regionteatern i Blekinge och Kronoberg.

Se mer om dansfestivalen Brådjupa i videoklippet

Dansfestivalen håller till i Lokstallarna i Karlshamn. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.