När flera i HIF:s trupp har testats positivt för corona så tvingas klubben att skjuta fram flera matcher. Foto: Henrik Friberg/SVT

Coronautbrott i handbollslaget – flera matcher ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Flera spelare i HIF Karlskrona har konstaterats smittade av covid-19. Kvällens toppmöte mot Hammarby tvingas därför flyttas fram.

– Det är tråkigt såklart. Vi hade sett fram emot matchen och ville spela, säger huvudtränare Mathias Ekstrand.

Fem av de drygt 20 personerna i truppen i handbollsklubben HIF Karlskrona har testats postivt av covid-19 de senaste dagarna.

– Jag kan inte gå in på vilka det handlar om. Men det behöver inte bara handla om spelare, säger lagets huvudtränare Mathias Ekstrand.

I dialog med Torslanda

Under måndagen togs beslutet att ställa in tisdagens toppmöte mot Hammarby. Klubben ser nu över möjliga datum – gärna så snabbt som möjligt. Även fredagens match mot Torslanda planeras att skjutas fram.

– Vi är i dialog med Torslanda just nu men inget är bestämt än. I det här skedet av säsongen så vill vi egentligen bara spela matcherna, så vi inte behöver gå för tungt inför ett eventuellt kvalspel sen, säger Ekstrand.

Risk för skador med för tajt schema

Serien ska vara färdigspelad till den 19 mars och när lagets matcher nu tvingas flyttas fram så kan det påverka truppens mående på flera sätt.

– Det kommer bli tajt schema och blir det för tajt så finns det skaderisker. Men så som det ser ut i dagsläget och om vi kan få bukt på smittan den här veckan så är det ändå ett mänskligt okej schema, säger Mathias Ekstrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.