Torsten Berg, verksamhetschef över förskolorna i Karlshamns kommun. Foto: TT/SVT

Coronautbrott på flera förskolor i Karlshamns kommun

Uppdaterad
Publicerad

Fem personer som arbetar på förskolor i Karlshamns kommun har konstaterats smittade av covid-19. Nu arbetar kommunen förebyggande för att undvika att smittan sprids ytterligare.

Totalt fem anställda på förskolor i Karlshamns kommun ska ha bekräftad smitta.

– Det är så många som jag vet hittills är bekräftat smittade, säger Torsten Berg, verksamhetschef för förskolorna i Karlshamns kommun.

Förebyggande arbete

Fallen är de första inom barnomsorgen i kommunen. Enligt Torsten Berg rör det sig om personal på flera olika förskolor runt om i kommunen. Han vill dock inte gå in på vilka eller hur många förskolor som det rör sig om.

– Vår uppgift är att hålla igång förskolan och vi arbetar hela tiden för att minska smittspridningen. Det viktigaste är att det förebyggande arbetet. Vi följer de riklinjer som finns, säger Torsten Berg.

Framför allt är det möten mellan vuxna där smitta sprids. Förskolorna i Karlshamn försöker i förebyggande syfte att ha så få möten som möjligt alternativt hålla de digitalt eller utomhus.

Som en åtgärd för att minska smittspridningen kommer också städning av kontaktytor att förstärkas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.