Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Glories berätta om beslutet Foto: SVT

Dandsbandsduo håller konserter – enbart för ovaccinerade

Uppdaterad
Publicerad

Som ett gensvar på att publika arenor och arrangemang stänger ute ovaccinerade valde dansbandsduon Glories att göra tvärtom, när de i helgen hade konsert på Sturkö Folkets Hus i Karlskrona. Dit var bara ovaccinerade välkomna.

– Vi är inga vaccinmotståndare direkt, men vi känner att de är utstötta, säger Thomas ”Blomman” Broström, musiker.

Varken Thomas ”Blomman” Broström eller makan Caroline Broström, som tillsammans utgör duon Glories, är vaccinerade mot covid-19 eftersom det enligt dem ”känns fel”. Därför valde de att bara låta ovaccinerade komma på deras konsert på Sturkö Folkets Hus i helgen.

– Det känns som att man sätter de ovaccinerade åt sidan. Det är alltid de vaccinerade som får komma på evenemang. Redan på Jesu tid gick han till de utstötta och inte till de rikaste, och vi gör på samma sätt, säger Thomas Broström.

På konserten i söndags kom ett 20-tal gäster, och duon menar att de följde alla rekommendationer om försiktighet och avstånd.

”Är inga vaccinmotståndare”

Fler konserter för ovaccinerade planeras framöver. Men de menar att de inte uppmuntrar folk att avstå vaccinet.

– Absolut inte, vi är inte ute efter några kommandon vad folk ska göra och inte göra. Vi är inga vaccinmotståndare, jag har själv tagit alla vaccin mot barnsjukdomarna och stelkramp och allt sådant. Men vi tycker att folk ska få välja själva utan att stötas bort av samhället.

Blekinges smittskyddsläkare Bengt Wittesjö är dock starkt kritisk till evenemanget, och avråder folk att gå dit.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer