Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det handlar inte om att rösta fram Roger Fredriksson – utan om en politisk samarbetsform”, menar Peter Bowin (V). Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Därför röstade Vänsterpartiet fram Roger Fredriksson (M): ”Billigare”

Uppdaterad
Publicerad

Frågan om Ronneby kommun skulle ha två heltidsarvoderade kommunalråd eller inte – blev så jämn den kunde bli. Allt efter en splittring i Vänsterpartiet.

När rösterna räknades ihop hade 24 ledamöter valt att rösta för – och lika många emot – förslaget om två heltidsarvoderade kommunalråd i Ronneby.

Frågan avgjordes därför på att kommunfullmäktiges ordförande Lennarth Förberg (M) hade utslagsröst.

SVT granskar Roger Fredriksson (M)

Men Vänsterpartiet var splittrade i frågan. En av ledamöterna avstod från att rösta – medan gruppledaren Peter Bowin och ytterligare en partikamrat röstade fram förslaget.

– Vi har rätten att vara lite politiska vildar och den ledamoten som valde att avstå att rösta kände att hon inte ville rösta fram Roger Fredriksson, säger Peter Bowin (V), gruppledare.

Hör i inslaget ovan hur han resonerade kring frågan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar Roger Fredriksson (M)

Mer i ämnet