Jimmy Schön var den som tog initiativet till skräpdykningen under bron i Sölvesborg. Foto: Michelle Hallberg/SVT

De dyker efter skräp under bron

Publicerad

En varningsskylt, flera cyklar och mängder med ölburkar – det är bara lite av det som hittades under Sölvesborgsbron när träningskompisarna valde att dyka efter skräp under söndagen.

Vad döljer sig under ytan? Så heter projektet – och det var också den frågan som träningsgänget fick svar på när de dök vid Kaninholmen och Sölvesborgsbron i dag.

– Det är ett projekt som Håll Sverige Rent har dragit igång och när jag såg länkar om det så tänkte jag på hur mycket vi brukar se här på botten när vi är ute och simtränar, säger Jimmy Schön, som under söndagen drog ihop sitt träningsgäng för att dyka efter skräp.

Vid viken är det grunt, ungefär tre meter ner till botten. Och det dröjde inte länge förrän både gamla varningsskytar och cyklar drogs upp på land igen.

Varför vill ni göra det här?

– Vi har en jättefin vik här och det gynnar djurlivet och ger en trevligare Ljungavik för bad och simning i framtiden, säger Jimmy Schön.

Flera cyklar plockades upp ur vattnet under dagens skräpdykning. Foto: Michelle Hallberg/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.