Eelin Dahlquist och Martina Lindell (bilden) ligger bakom Kattungeakuten. Foto: Johan Dahlquist

De räddar livet på kattungar

Publicerad

Eelin Dahlquist och Martina Lindell startade Kattungeakuten – ett initiativ som spridit sig. Varje dag hör folk av sig och vill hjälpa till.

Det började av en ren slump för några år sedan. Eelin Dahlquist tog hand om ett par övergivna kattungar, därefter hörde folk av sig allt mer.

– Eftersom folk vet att jag gillar djur har det blivit så att de hör av sig när de hittar övergivna kattungar. Och jag vill mer än gärna hjälpa till, säger Eelin Dahlquist.

För några veckor sedan växte allt ytterligare. Eelin Dahlquist och Martina Lindell startade en grupp i sociala medier, den har fått rejäl spridning.

Övergivna kattungar tas om hand av Kattungeakuten. Foto: Jonas Dahlquist

”Det krävs mycket arbete”

Nu hör folk av sig hela tiden och Eelin Dahlquist och Martina Lindell som inte kan ta hand om alla kattungar på egen hand har skapat ett omfattande kontaktnät.

– Det har vuxit mycket de senaste veckorna. Vi har ett tiotal personer/familjer, där vi kan placera ut kattungarna i en trygg hemmiljö. Det är viktigt att de som vill hjälpa till är medveten om att det krävs mycket arbete. Att ge katterna mat med jämna mellanrum och att de får uppmärksamhet, säger Eelin Dahlquist.

Är folk villiga att hjälpa till?

– Absolut, vi får ofta in tips om att kattungar hittats övergivna i skogen och utmed vägkanter. Än så länge har vi haft möjlighet att hjälpa alla, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.