Musikerna Lena Mattsson och Roger Karlsson vill rädda utescenen i Mörrums Folkets park med en konsert och insamling till renoveringen. Foto: SVT

De ska rädda Mörrums utescen med spelning

Publicerad

I cirka 100 år har artister lockat konsertbesökare från utescenen i Mörrum. Men nu har den gamla träbyggnaden börjat förfalla.

– Det är ett kulturarv, säger musikern Lena Mattsson, som anordnar en konsert och insamling för att rädda scenen.

I Mörrums Folkets park står en utescen från början av 1900-talet med tinnar och torn. Men den gamla träkonstruktionen är sedan länge i stort behov av renovering.

”Ett kulturarv”

Detta vill musikerna Lena Mattsson och Roger Karlsson göra något åt. De anordnar därför en konsert på lördag med en insamling för att kunna rusta upp den gamla utescenen.

– Det är våra vänner som är med och spelar och samlar in pengar för att bevara scenen, säger Roger Karlsson.

– Det är ett kulturarv som är värt att försöka bevara för att skapa fina kvällar här i framtiden. Men då måste vi få in pengar till virke och färg, säger Lena Mattsson. 

Välkomnar engagemanget

Mörrums Folkets Hus förening har det tufft ekonomiskt under pandemin och välkomnar engagemanget.

– Det är positivt med eldsjälar som vill vara med och stötta, säger föreningens vice ordförande Madeleine Lindqvist.

Följ med till utescenen i Mörrums Folkets park genom att se klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.