Laget består av Hugo ”El hug0” Hjalmarsson, Casper ”HaZe” Hansson, Oskar ”runsten” Runsten, Rasmus ”gibby” Haldén, Liam ”tr0x” Sturesson och coachen Mathias ”kvarten” Nilsson. Foto: Jerker Hagman/SVT

De har guldvittring i helgens skol-SM i e-sport

Uppdaterad
Publicerad

Ett lag från gymnasieskolan Knut Hahn i Ronneby har kvalificerat sig till Skol-SM i e-sport. Slutspelet avgörs i helgen med final på söndagen.

– Jag tror vi kan gå hela vägen, säger Oskar ”runsten” Runsten.

Laget från Ronneby tävlar i Counter-Strike. Efter att ha tagit sig vidare från tidigare omgångar har de nu nått slutspelet av Skol-SM i e-sport.

– Det är väldigt roligt att man kommit någonstans. Roligt att göra detta tillsammans med sina vänner också, säger Rasmus Haldén, som spelar under sitt alias ”gibby”.

”Kan gå hela vägen”

Allting avgörs under helgen. Vinnarna ska utses i finalen på söndag. Prissumman är 15 000 kronor.

– Alla i laget är duktiga och jag tror vi kan gå hela vägen till finalen. Kör vi vårt spel kan vi ta hem hela turneringen, säger Oskar Runsten, som spelar under namnet ”runsten”.

”Jag är stolt”

Lagets tränare är läraren Mathias ”kvarten” Nilsson.

– Jag är stolt över killarna och deras prestationer hittills. Jag hoppas att de har fått blodad tand, ser att de är duktiga och fortsätter att ta det vidare till nästa steg, säger han.

På söndagseftermiddagen stod det klart att laget från Gymnasieskolan Knut Hahn förlorade semifinalen och slutade delad trea i sin gren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.