Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Imamen Ahmed Alali och islamiska kulturföreningens kontaktperson Gudlaug Hilmarsdottir tycker det är viktigt att alla som kan hjälper till efter jordbävningen. Foto: Jerker Hagman/SVT

De vill hjälpa till efter jordbävningen – startar insamling i Ronneby

Uppdaterad
Publicerad

Med hjälp av en insamling i Ronneby hoppas initiativtagarna göra skillnad för överlevare som förlorat allt i jordbävningen i Turkiet och Syrien.

– Vi började med att fylla två lastbilar på två timmar och vi kommer att fortsätta, säger Gudlaug Hilmarsdottir, kontaktperson för Islamiska föreningen i Ronneby.

I en butik på Västra Industrigatan kan den som vill bidra lämna förnödenheter. I lagret bakom butiken pågår packning och lastning för vidare transport till det jordbävningsdrabbade området.

– Vi har en plikt att hjälpa och stödja med det vi kan, säger Ahmed Alali, som är imam i Ronneby.

”Det vi andra tar för givet”

Det som behövs är både kläder och hygienartiklar, babyartiklar och andra förnödenheter.

– Vi förväntar oss att det blir fattigdom och hemlöshet en lång tid framöver. Vi tar emot allt sådant som vi andra tar för givet i vardagen, säger Gudlaug Hilmarsdottir.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.