Foto: TT/SVT

Dementsjuk stängdes in – nu ska chefer göra tillsyn på natten

Uppdaterad
Publicerad

Fyra anställda på ett boende i Karlshamn stängdes av från arbetet efter att en dementsjuk åldring stängts in i ett mörkt rum utan larm.

Efter att kommunen utrett händelsen får en anställd varsel om varning.

Det var i september som händelsen inträffade. Den dementsjuke brukaren hade flyttats till ett rum utan larm på grund av en vattenläcka. En anställd hörde plötsligt skrik från rummet och upptäckte att brukaren dunkade huvudet i väggen – samtidigt som personalen satt i personalrummet och spelade kort.

Fyra anställa stängdes av från arbetet under utredningen. Nu meddelar förvaltingschef Toril Skaar Magnusson att flera av de anställda har fått korrigerande samtal och en har fått varsel om varning.

– Vi gör stora insatser på arbetsplatsen. Bland annat kommer chefer göra mer tillsyn på nattetid. Det blir en slags egenkontroll, säger Toril Skaar Magnusson.

Varsel om varning ges då den anställde ska ha möjlighet att överklaga varningen innan den utdelas formellt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.