Det var på Folkets Hus striden uppstod och kommer att avgöras. Foto: Jerker Hagman/SVT

Detta har hänt: S-konflikten i Olofström

Publicerad

På onsdagen drabbar motståndarna samman i slutstriden om vem ska leda Socialdemokraterna i Olofström. Här är historien om vägen fram till den sista kraftmätningen.

De gick sida vid sida i Socialdemokraternas demonstrationståg på 1 maj. Men därefter har de stridit öppet i över en månad.

Det var partiets ordförande i Olofström, Jan Björkman, som meddelade kommunalrådet Sara Rudolfsson att hon inte längre har förtroende från Socialdemokraternas styrelse. Hon svarade med att avgå.

S-bråket i Olofström

Tog upp kampen

Men efter stödet hon fick från medlemmar och kommuninvånare ändrade hon sig och tog upp kampen om att stanna. Hennes besked blev att hon fortsätter om Jan Björkman avgår.

Medlemsmötet på Folkets hus i Olofström avgör maktkampen. Om det går till omröstning slutar den med flest anhängare som segrare i Socialdemokraternas konflikt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

S-bråket i Olofström

Mer i ämnet