Foto: Stena Line

Man död – ”incident” på Stenafartyg utanför Karlskrona

Uppdaterad
Publicerad

En man hittades medvetslös på ett av Stena Lines fartyg utanför Karlskrona tidigt under onsdagsmorgonen. Mannen fördes till Blekingesjukhuset där han dödsförklarades, enligt Köpenhamnspolisen.

Det var under tidiga morgonen till onsdagen som en medvetslös man påträffades på ett större fartyg utanför Karlskrona. Enligt Köpenhamnspolisen var mannen avliden när han nådde sjukhuset. BLT var först med att rapportera om händelsen.

Båten befann sig på internationellt vatten när polisen larmades så kroppen flögs till Blekingesjukhuset, som var det närmaste sjukhuset.

– Det är ett danskflaggat fartyg, så det är dansk polis som ska utreda ärendet, säger Henrik Lindqvist, inre befäl på polisen i Karlskrona.

Enligt Köpenhamnspolisen är dödsorsaken i nuläget oklar.

Ett fartyg hos Stena Line

Nu bekräftar Stena Line till BLT att det ska vara på ett av deras fartyg som mannen hittades, det rör sig om en kombinationsfärja för både last och passagerare.

– Jag kan bekräfta att vi hade en incident ombord. Passageraren blev helikopterlyft och togs till Karlskrona. Vi fick senare information om att han avled på sjukhuset. Nu har det blivit en polisutredning så jag måste hänvisa till den danska polisen, säger Erik Lewenhaupt, tillförordnad presschef på Stena Line till tidningen.

Stena vet vem mannen är men vill inte kommentera ytterligare i nuläget. Fartyget var på väg från Lettland till Tyskland och befann sig söder om Öland när de slog larm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.