En anställd vid en kommunal skola i Blekinge arbetade kvar på skolan efter en våldtäktsdom. Först sedan lokalmedia uppmärksammat händelsen stängdes den anställde av. Foto: Johan Nilsson/TT

Dömdes för våldtäkt – jobbade kvar på kommunal skola

Uppdaterad
Publicerad

En anställd på en kommunal skola i Blekinge stängs av. Anledningen är att han dömts för våldtäkt tidigare i år. Fram tills fredagen arbetade mannen kvar på skolan, eftersom skolledningen inte kände till brottet – förrän Sydöstran informerade dem.

Mannen dömdes tidigare i år vid Göteborgs tingsrätt för våldtäkt till två års fängelse. Våldtäkten ska ha skett i Göteborg i mitten av januari 2021.

Fängelsestraffet har inte hunnit träda i kraft eftersom mannen överklagade domen till hovrätten. Under tiden har mannen arbetat kvar vid skolan, enligt Sydöstran.

Skolledningen överrumplade

När tidningen konfronterade rektorn på den aktuella skolan var han ovetande om mannens brott.

– Vi har ingen aning om det här, säger rektorn till tidningen.

Stängs av från jobbet

Senare under fredagen meddelade skolledningen att mannen tillfälligt stängs av från jobbet, under tiden som kommunen utreder ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.