Döms till fängelse för våldtäkt mot barn

Uppdaterad
Publicerad
En 22-årig man döms till 3,5 års fängelse för att ha våldtagit en flicka i en lekstuga, samt för att ha försökt våldta en kvinna i centrala Ronneby.
Mannen erkänner några av handlingarna med menar att han inte visste att de var olagliga.

Det var den 29 juli som mannen stämde träff med en 14-årig flicka på en lekplats i Ronneby kommun.

Flickan säger i förhör att hon egentligen inte ville träffa mannen, som hon hade träffat via appen Snapchat, men att han hade tjatat på henne.

När flickans kompis lämnade platsen för att tala i telefon tog han tag i flickans arm och tvingade in henne i en lekstuga, där han våldtog henne.

Hävdar samtycke

Mannen hävdar att det han gjorde inte var emot flickans vilja, samt att han inte visste att det var förbjudet att ha sex med barn.

Tre veckor tidigare försökte 22-åringen våldta en kvinna i centrala Ronneby i samband med stadsfesten Tosia Bonnadan.

Han ska då ha sett han hon var ledsen och gick fram för att krama henne, men började därefter tafsa på henne och slita i hennes kläder.

Hittades på Facebook

En bekant till kvinnan såg mannen några minuter tidigare och kände igen honom från ett annat sammanhang. Kvinnan lyckades därför identifiera mannen med hjälp av bilder på Facebook.

Tingsrätten konstaterar att kvinnans berättelse är klar och detaljrik.

Mannen ska även betala skadestånd till bägge offren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer