Foto: SVT

Drabbad: ”Det känns väldigt hoppfullt”

Publicerad

Flera av de drabbade reagerar med glädje över att polisen under tisdagen slagit till mot kumpaner till den misstänkte 29-årige storbedragaren.
– Det är ett gott tecken att polisen har jobbat på i det tysta, säger en drabbad.

Flera månader har gått sedan den 29-årige huvudmisstänkte storbedragaren greps och fängslades i Marocko. Sedan dess har det varit tyst från polis och åklagare, i hur utredningen fortskrider.

Tills i dag, då polisen slog till mot ett flertal adresser i södra Sverige och grep tolv män, misstänkta för att ha hjälpt 29-åringen genomföra bedrägerierna.

– Det har varit oerhört jobbigt, och psykiskt påfrestande. Men det känns väldigt hoppfullt att polisen verkar ha jobbat i det tysta och att det går framåt, säger en drabbad.

Han säger att han själv blev lurad på omkring två miljoner kronor, och att även flera vänner och bekanta har dragits in i bedrägerihärvan med stora skulder som resultat.

– Jag har pratat med flera drabbade, och alla är hoppfulla. Vi hoppas nu bara att det dyker upp mer pengar som de kan ge tillbaka, för än så länge saknas stora summor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bedrägerimisstänkt affärsman

Mer i ämnet