Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vad betyder en stor tv-serie som ”Whiskey on the rocks” för Karlskrona som turiststad? Hör filmkommissionär Henrik JP Åkesson Ruben berätta. Foto: SVT

Dramaserie om U 137: ”Enorm potential att nå ut internationellt”

Publicerad

Just nu spelas den stjärnspäckade tv-serien ”Whiskey on the rocks” in i Karlskronas skärgård. Ubåtsdramat 1981 satte Karlskrona på världskartan – men serien kan ge staden ett nytt, internationellt uppsving.

Det finns nämligen mer turism- och näringsmöjligheter att krama ur U 137-händelsen. Med Rolf Lassgård i huvudrollen, succéförfattaren bakom ”100-åringen som klev ut genom fönstret och försvann” i bakgrunden och strömningstjänsten Disney+ i ryggen, är det bäddat för internationellt intresse, menar Karlskronas projektledare.

– Det är en enorm möjlighet att marknadsföra regionen. Vi har en internationell publik att nå ut till, att marknadsföra att vi finns och skapa turism om händelsen, säger filmkommissionären Henrik JP Åkesson Ruben på Filmnod Blekinge, som varit drivande i att föra den stora produktionen i hamn.

Serien får premiär på SVT nästa jul.

Hör mer om serien i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.