Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I två års tid har ridklubben haft en dialog med kommunen, hör Cecilia Kjellgren berätta om deras arbete för att rädda Sölvesborgs ridklubb. Foto: Karin Karltun/SVT

Efter nedläggningsbeslutet – ridklubben kritisk mot kommunen

Publicerad

Under onsdagen meddelade Sölvesborgs ridklubb att de avvecklar verksamheten och säger upp kontraktet med ridskolan. Ridhuset är i stort behov av renovering och klubben upplever att de inte får gehör när de bett om hjälp från kommunen.

– Vi påbörjade en dialog för två år sedan, säger Cecilia Kjellgren som sitter i styrelsen.

Ridskolans nedläggning innebär att 300 ryttare blir utan stall.

– Det här är en sådan stor sorg för många som varit engagerade i klubben, säger Cecilia Kjellgren.

I två års tid har de haft en dialog med kommunen och ridklubben har lagt fram tre alternativ på lösningar. Antingen tar kommunen över driften av ridhuset eller så får föreningen ett utökat driftstöd för att klara av ekonomin. Det tredje alternativet är att verksamheten avvecklas, vilket nu är det som sker.

– Vi har väntat på besked men datumet har blivit framflyttat hela tiden, säger Cecilia Kjellgren.

Ärendet tas upp i september

I september ska kultur- och fritidsnämnden diskutera ridhusets framtid, vilket ridklubben anser är försent.

– Det här är den största flickidrotten i kommunen. Jag önskar att man reflekterade kring hur man satsar på idrott och tittar på hur man tänker kring kön, säger Cecilia Kjellgren.

Christopher Ekenberg (S) är ordförande i kultur- och fritidsnämnden och han menar att kommunen gjort sitt bästa för att hjälpa ridklubben.

– Vi har tagit beslut på sådana saker som vi kan, säger han.

Hör Christopher Ekenberg berätta mer om kommunens arbete för att rädda ridklubben.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Christopher Ekenberg, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, menar att kommunen arbetat hårt för ridklubbens överlevnad. Hör honom utveckla om hur Sölvesborg satsar på idrotten. Foto: Karin Karltun/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.