Foto: SVT

Efter butikernas stängning – kallar till krismöte

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste månaden har tre av sju verksamheter meddelat att de lämnar gallerian Diamanten i Ronneby. Nästa vecka hålls därför ett krismöte för att diskutera situationen.

I helgen kom beskedet att restaurang Andra Våningen som ligger i gallerian hade öppet för sista gången, något som Sydöstran var först med att berätta. Sedan innan stod det klart att både Kappahl och Skokällaren kommer stänga sina butiker.

Enligt fastighetsägaren Greger Andersson har verksamheterna brottats med problem med lönsamheten och nästa vecka ska ett krismöte hållas.

Då ska fastighetsägaren, kommunens näringslivschef och representanter för Svenska stadskärnor diskutera situationen, skriver BLT.

– Det är aldrig roligt när butiker lämnar, men i det här fallet är det inte förvånande. Det här är en utveckling vi sett ett tag och den gäller många städer, inte bara Ronneby, säger Torbjörn Lind, näringslivschef Ronneby kommun till BLT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.