I samband med brottsutredningen efter olyckan efterlyser polisen fler vittnen. Foto: TT

Polisen efterlyser fler vittnen efter dödskraschen

Uppdaterad
Publicerad

Nu efterlyser polisen fler vittnen i samband med brottsutredningen om vållande till annans död efter förra veckans trafikolycka i Mjällby.

Polisen vill veta mer om hur den inblandade personbilen kört tidigare under dagen.

Det var i onsdags som en personbil och en lastbil krockade på länsväg 123 i Mjällby. Föraren och passageraren i personbilen fick föras med ambulans till sjukhus. Passageraren, en man i 40-årsåldern, avled av sina skador.

Polisen inledde en brottsutredning mot personbilens förare, en man i 20-årsåldern som saknar körkort. Han är misstänkt för olovlig körning, vållande till annans död och vårdslöshet i trafik. Polisen misstänker också rattfylleri under påverkan av narkotika och väntar på analyssvar från blodprov.

Efterlyser vittnen

I samband med brottsutredningen efterlyser nu polisen fler vittnen.

– Vi har en klar bild av hur olyckan har gått till. Det har vi bildat oss efter förhör med vittnen på själva olycksplatsen. Men vi söker nu vittnen som kan ha iakttagit hur bilen, en röd Volvo V70, kört i Sölvesborg med omnejd tidigare under dagen innan olyckan. Om någon ur allmänheten sett någonting får de gärna höra av sig till oss, säger Jan Borgström, som är trafikbrottsutredare på polisen i Kristianstad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.