Kulturskolans flytt till nya lokaler stoppas efter tre års planering. Foto: SVT/Henrik Friberg

Kulturskolans flytt stoppas efter tre års planering

Publicerad

I tre år har planeringen av Kulturskolans nya lokaler i lampfabrikens gamla lokaler pågått. Efter nya förseningar på grund av politisk oenighet väljer nu hyresvärden att dra sig ur projektet.

– Det är klart att luften går ur en, säger Lenny Mostberg, kulturskolechef i Karlskrona.

Turerna kring kulturskolans lokaler i Karlskrona har varit många de senaste åren. Med närmare tusen elever har skolan växt ur sina nuvarande lokaler i Törnströmska gymnasiet och för tre år sedan hittade man de lokaler man sökte – och började planera för hur de skulle anpassas bäst.

– Det är inte bara så att vi behöver nya större lokaler. Vi behöver även ändamålsenliga lokaler och det var dessa, säger Lenny Mostberg, om gamla lampfabriken.

Längre väntetider

Och enligt kulturskolechefen kommer beskedet om den stoppade flytten få direkta konsekvenser.

– Vi kommer inte kunna erbjuda fler platser än vad vi har i dag vilket gör att det kommer ta längre tid för barn och ungdomar att komma in på Kulturskolan.

Se mer i klippet hur trångbodda kulturskolan i Karlskrona är.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.