De sju landsbygdsföreningarna i Ronneby kommun har sökt en miljon i stöd för att investera i robotgräsklippare på fotbollsplanerna. Foto: SVT

Efter Ronnebyklubbarnas vädjan – nu får de robotgräsklippare

Publicerad

I september skickade sju av Ronnebys fotbollsföreningar in en skrivelse till kommunen om att de ville ha robotgräsklippare. Gräsklippningen har blivit för dyr. Nu säger kommunen ja till att hjälpa till.

De sju landsbygdsföreningarna i Ronneby kommun har sökt en miljon i stöd för att investera i robotgräsklippare till fotbollsplanerna.

– Något måste göras. Det är för stora skillnader mellan landsbygdsklubbarnas möjligheter att verka och stadsklubbarnas, som har kommunala anläggningar, konstaterade Jörgen Carlsson, ordförande i Listerby IK, för ett halvår sedan.

”Kraftfulla sparbeting”

Kommunen meddelade då att de hade kraftfulla sparbeting och att klubbarna inte skulle känna sig hoppfulla. Men nu går kommunen med på bidraget trots allt.

– Jag tror att kommunen insett hur stora skillnaderna är mellan landsbygdsklubbarnas och stadsklubbarnas möjligheter, säger Jörgen Carlsson, ordförande i Listerby IK.

Väntar på beslut

Nu väntar kommunen på att ansökan ska skickas in.

Klubbarna behöver skicka in en prioriteringslista på vilka klubbar som ska få robotgräsklipparna först – och sist. Därefter beslutar kommunen om de godkänner prioriteringen.

Eftersom kommunen inte har råd att ge alla föreningar robotgräsklippare samtidigt, kommer de att fördelas under fem år.

Här är klubbarna som ansökt om robotgräsklippare

Listerby IK

Saxemara IF

Hoby GIF

Johannishus SK

Eringsboda SK

Belganet/Hallabro

Backaryd SK

Tillsammans har klubbarna 10 fotbollsplaner som de söker robotgräsklippare till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.