Moderaternas ordförande Bengt-Åke Karlsson i Sölvesborg, säger att partiet kommer att anmäla hoten. Hör mer i klippet. Foto: William Juhlin/SVT

Efter hatstormen mot M-toppar – hade vakt på medlemsmöte

Uppdaterad
Publicerad

När Moderaterna i Sölvesborg höll medlemsmöte under torsdagskvällen var säkerhetsorganisationen inkopplad och en vakt närvarande, rapporterar BLT.

Detta sedan flera lokala M-toppar fått ta emot hat och hot efter uppgörelsen med Socialdemokraterna.

Under torsdagskvällen hade Moderaterna i Sölvesborg medlemsmöte i Furulundsskolan. Inför mötet hade partiet – för första gången – en vakt närvarande, efter att flera personer i partiet fått ta emot hot och hat efter att det nya styret presenterades förra fredagen.

Gruppledaren Kith Mårtensson berättade tidigare i veckan för SVT Nyheter Blekinge, att hon fått ta emot så många hotfulla kommentarer på nätet, via telefonsamtal och mejl att hon inte vågade gå ut dagarna efter presskonferensen.

– Sölvesborgs säkerhetsorganisation ansåg att det som hände i helgen är ett så allvarligt hot att de beställde en Securitasvakt som stod vid Furulundsskolan och vår ombudsman prickade av från medlemslistan så ingen obehörig kom in, säger Bengt-Åke Karlsson, ordförande för Moderaterna i Sölvesborg, till BLT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.