Företaget, där mannen arbetade, utreder nu vad som hände i samband med hissolyckan. Foto: SVT

Efter hissolyckan: Företaget startar utredning

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern avled efter en hissolycka i Karlskrona. Företaget där mannen arbetade har nu tillsatt en utredning efter arbetsplatsolyckan – för att ta reda på vad som gick fel i samband med servicearbetet.

Det var under tisdagsmorgonen som två personer från företaget höll på med servicearbete av en hiss i drift- och serviceförvaltningens lokal på Oscarsvärn i Karlskrona.

Mannen ska på något sätt ha klämts fast när han befann sig på hisstaket.

– Vi kommer i detalj utreda anledningen till olyckan. Vi har en direkt tillsatt grupp att titta på det här, för att utreda det närmare, säger marknadschefen på företaget.

”Vi erbjuder alla berörda stöd”

Inom företaget är sorgen stor och ett krisarbete har inletts, för att ge stöd till kollegor och anhöriga till mannen.

– Våra tankar går förstås till alla kollegor och anhöriga och vi har också ett stöd som vi erbjuder alla berörda i den här fruktansvärt tragiska situationen, säger marknadschefen.

Kollegan till mannen, som var med vid servicearbetet, skadades inte fysiskt men fördes till sjukhus efter olyckan och har påverkats kraftigt av händelsen.

– Vi har varit i kontakt med honom och erbjudit honom stöd och det är personer som är med honom just nu, säger företagets marknadschef.

Hur mår han?

– Han mår inte bra, han är förstås oerhört chockad över det som hänt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.