Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Arrangören Dea Nilsson om att Kyrkpunk flyttar från Falkvikskyrkan i Sölvesborg till Lokstallarna i Karlshamn och blir Punksmedjan. Foto: Jerker Hagman/SVT

Efter inbrotten: Kyrkpunk flyttar och blir Punksmedjan

Publicerad

Punkkollektivet Kyrkpunk drabbades flera gånger av inbrott i Falkvikskyrkan i Sölvesborg. Nu flyttar klubben till Smedjan i Lokstallarna i Karlshamn och blir Punksmedjan.

I somras drabbades Kyrkpunk av inbrott i sina lokaler i Falkvikskyrkan i Sölvesborg. De blev då bestulna på kablar, keyboards, mikrofoner och ljus- och ljudmixrar värda 200 000 kronor. Även i april drabbades klubben av inbrott när instrument och elektronik för 100 000 kronor stals.

Men nu går flyttlasset till nya lokaler. Klubben etablerar sig i stället i Smedjan i Lokstallarna i Karlshamn.

– Vi kommer att arrangera konserter en gång månaden, precis som vi gjort tidigare. Men förhoppningsvis kunna göra det bredare, större och kunna nå ut till ännu fler, säger arrangören Dea Nilsson.

”Känns jättespännande”

I och med flytten sker också ett namnbyte till Punksmedjan. Klubben ansluter sig nu också till föreningen Musikforum.

För att fira nystarten blir det nästa fredag en konsert. Banden som spelar är ”Greenwash”, ”Kens Kvartett” och ”Guerilla Slam”.

– Det känns jättespännande och vi är så otroligt taggade, säger Dea Nilsson.

Bakgrund

Punksmedjan är ett punkkollektiv som arrangerar konserter med både lokala band och band från runt om i Sverige, som förutom punk spelar metal och indierock.

Startade 2022 och sedan dess har det blivit 15 konserter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.