Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Agneta Adholm Ödman, medgrundare av Kattkommando Syd, berätta mer i klippet ovan. Foto: SVT

Katträddaren efter makabra frysfyndet: ”Jag blir ledsen”

Uppdaterad
Publicerad

I över tio år har katterna legat i kommunens frysbox i lokalen i Asarum. En förvaringsplats som organisationen Kattkommando Syd inte vetat fanns.

– Det är skandal tycker jag faktiskt, säger medgrundaren Agneta Adholm Ödman.

Tidigare i veckan hittades över 30 döda katter lemlästade och utspridda i en lokal tillhörande Karlshamns kommun. Reaktionerna efter det makabra fyndet har varit många – och även frågorna kring hur länge katterna legat där och vilka som vet om lokalen.

”Förbannad och ledsen”

Agneta Adholm Ödman tycker att Kattkommando Syd borde ha vetat om kommunens förvaringsplats, bland annat som en hjälp när de själva tagit hand om påkörda katter eller fått in frågor från personer som letat efter sina djur.

– Det är faktiskt rätt hårresande att höra talas om detta. Jag blir förbannad och ledsen. Det är sådan nonchalans mot både djuren och eventuella ägare. Det är skandal tycker jag faktiskt.

Kommunen skickade ut ursäkt

Under torsdagseftermiddagen skickade kommunen ut en ursäkt gällande hantering av katterna. Där meddelade de att frysboxen kommer stängas ner och katterna kommer kontrolleras efter chipmärkning.

– Vi förstår att det finns en frustration och besvikelse, säger Linnéa Persson, tillförordnad enhetschef drift och underhåll tekniska.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.