Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Representanter från 35 kommuner och organisationer har tagit sig till Hörvik under torsdagen för att delta i konferensen. Foto: SVT

Efter oljekatastrofen – nu utbildar Sölvesborg andra kommuner

Uppdaterad
Publicerad

Grundstötningen av Marco Polo och det efterföljande oljeutsläppet i Pukaviksbukten satte Sölvesborgs krishantering på prov. Nu anordnar de en konferens i Hörvik där 35 andra kommuner och organisationer får ta del av erfarenheterna.

Representanter från 35 kommuner och organisationer har tagit sig till Hörvik under torsdagen för att delta i konferensen.

– Vi fick väldigt många som ville komma hit och titta under själva insatsen, då avböjde vi och sa att vi skulle återkomma. därför anordnar vi konferensen nu så att de kan komma hit och lära sig, Anders Borgman, kris och beredskapssamordnare på Sölvesborgs kommun.

Fartyg på grund utanför Hörvik

När Marco Polo gick på grund i oktober förra året aktiverades Sölvesborgs krisorganisation. Sanerare, fågelräddare och annan krispersonal behövdes samordnas och uppgifter delegeras.

Under konferensen förläser personal från olika organisationer om sina erfarenheter av arbetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fartyg på grund utanför Hörvik

Mer i ämnet