Polis, räddningstjänst och ambulans på plats vid krocken på Amiralitetsgatan. Foto: Jerker Hagman/SVT

Polisens mystiska trädkrock: Jagade raketskjutare – fick sladd

Uppdaterad
Publicerad

Omständigheterna kring poliskrocken i Amiralitetsparken har varit oklara. Men i en anmälan framgår det att patrullen jagade raketskjutande ungdomar och tappade kontroll över fordonet.

Under jul- och nyårshelgen var polisen i Karlskrona inblandad i två trafikolyckor där flera inblandade behövde föras till sjukhus för vård.

Den första olyckan inträffade den 27 december, då en polisbil och en personbil krockade efter en kortare biljakt på E22 vid Ronneby.

Två poliser och bilföraren, en man i 80-årsåldern, fick föras till sjukhus med ambulans.

Fick sladd i gräset

Den 30 december kolliderar en polisbil med ett träd på Amiralitetsgatan i Karlskrona. Även här fördes två poliser till sjukhus med ambulans.

Varför poliserna befann sig på platsen var oklart efter händelsen. Men i en anmälan till Arbetsmiljöverket framgår nu att patrullen följt efter två ungdomar som skjutit fyrverkerier på ett allmänfarligt sätt.

När ungdomarna sprang in i parken följde polisbilen efter. I parken fick bilen sladd i det blöta gräset, och krockade med ett träd.

”Agerade korrekt”

Efter de båda händelserna har utredningar gjorts av särskilda åklagarkammaren för att granska polisernas agerande.

– De har tittat på de två händelserna och konstaterat att poliserna agerat korrekt. Så utredningarna är nedlagda, säger Thomas Johansson, kommunikatör vid polisen.

Den 80-årige föraren av personbilen är efter händelsen fortsatt misstänkt för grov vårdslöshet i trafiken och grovt vållande till kroppsskada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.