Under fredagskvällen kom Jette Hillevigs villa på plats i Hällevik. Foto: Privat/SVT

Efter problemfylld resa: Direktörsvillan på plats i Hällevik

Publicerad

Efter tre problemkantade resdagar har nu 1800-talsvillan från Sundsvall äntligen nått fram till sin nya adress i Hällevik.

På fredagskvällen anlände direktörsvillan till sin nya hemadress på Stilbyvägen i Hällvik – efter en fem kilometer lång lastbilstransport från Nogersunds hamn.

– Det känns fantastiskt, säger husets ägarinna Jette Hillevig.

Problem med kommunikationen

Planen var att hustransporten mellan Nogersund och Grönslätt i Hällevik skulle klaras av under onsdagen. Men att frakta den 300 kvadratmeter stora villan visade sig vara en större utmaning än man räknat med.

På grund av flera hinder längs vägen – i form av täd och elstolpar – kunde lastbilen inte ta sig fram i den tänkta hastigheten.

– Vi har varit många inblandade i flytten och kommunikationen har varit lite dålig. Vägbanan har inte varit framkomlig i tid för att klara av en så stor byggnad i höjd- och sidled, säger Milos Jovanovic, trafikingenjör på Sölvesborgs kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.