Foto: TT

Efter raketattacken mot polisen – ytterligare två misstänks

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagskvällen träffades två poliser av raketer i Kungsmarken i Karlskrona. En av dem fördes till sjukhus med brännskador. Fyra personer misstänks nu för sabotage mot blåljusverksamhet.

Under onsdagskvällen attackerades polisen av raketer i samband med en utryckning i Kungsmarken. Efter händelsen anhölls två män i 18-årsåldern, misstänkta för sabotage av blåljusverksamhet.

– Båda har förhörts under dagen av åklagare och är frisläppta. Men de är fortsatt misstänkta och utredningen fortgår, bland annat genom att vi har filmmaterial att gå igenom. Men vi är fortsatt intresserade av iakttagelser eller filmer från allmänheten, säger Jessica Mårtensson, inre befäl vid polisen i Karlskrona.

Ytterligare två personer togs in till polisstationen under torsdagskvällen. Båda släpptes efter förhör, men är misstänkta för blåljussabotage.

Så var nyårsnatten

Efter onsdagen förberedde sig polisen för ytterligare en hektisk natt, men nyårsnatten ska ha varit relativt lugn i länet. Jessica Mårtensson beskriver natten som hanterbar för polisen i Blekinge.

– Läget har varit under kontroll, utan några händelser som sticker ut. Folk verkar ha skött sig, säger hon under fredagsmorgonen.

Enligt polisen har nio ärenden – relaterade till raketer eller fyrverkerier – inkommit mellan tolvslaget och fredagsmorgonen, vilket är två fler än föregående år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.