Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här sover barnet ”E22” bredvid mamma Susanne och trafikpolis Lars Svensson som hjälpte honom till världen. Polisnallen vid fotändan är en present från Lars. Foto: SVT

Efter rastplatsförlossningen: Här träffar polisen nyfödde pojken ”E22:an”

Uppdaterad
Publicerad

Under trafikkontrollen föddes en liten passagerare, med trafikpolisens hjälp. I dag återförenades mamman, barnet ”E22:an” och trafikpolisen på neonatalavdelningen i Karlskrona.

– Det är en riktig löneförmån att få komma tillbaka och träffa Susanne och ”E22:an”, säger trafikpolisen Lars Svensson, som fick sig en överraskning när han stannade Susanne Nevanranta Karlssons bil på en rastplats utanför Nättraby, under eftermiddagen den 1 mars i år.

Den höggravida mamman var på väg till sjukhuset för att föda sitt åttonde barn, när hon körde in på rastplatsen.

– Han kom fram och jag vevade ner rutan och jag bad honom ringa ambulans. Sen kändes det som en evighet innan de kom, säger mamman Susanne.

”E22:an” föddes på rastplatsen

Under tiden hann den lilla pojken titta ut i världen – med Lars Svenssons hjälp. Nu är Lars, Susanne och bebisen, som för tillfället går under namnet ”E22:an” återförenade på neonatalavdelningen på Blekingesjukhuset.

I fotänden av barnets säng på avdelningen ligger en nallebjörn i poliströja. En present från Lars Svensson.

Är det här din mest spännande förlossningshistoria hittills?

– Det är det. Definitivt. Han ska få veta, säger Susanne, med den lille djupt slumrande bredvid.

Både mamman och barnet mår bra.

Se mötet på neonatalavdelningen i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.