Över 800 anställda i Karlskrona har skickats hem från kontoret för att jobba hemifrån. Foto: SVT

Ericsson-personalen jobbar hemifrån tills vidare

Uppdaterad
Publicerad

Över 800 anställda i Karlskrona har skickats hem från kontoret för att jobba hemifrån. Detta efter larmen om coronasmittan.

Sedan veckans start har Blekinge fått sina första åtta bekräftade coronafall. Nu väljer Ericsson i Karlskrona att skicka hem sin personal, som en försiktighetsåtgärd.

– Större delen av våra anställda på kontoret arbetar hemifrån tills vidare, säger Helena Olá platschef på Ericsson i Karlskrona.

Infört reserestriktioner

På huvudkontoret i Kista har man stängt tre kontorsbyggnader efter att en anställd blivit coronasmittad. Ericsson har även stoppat flera tjänsteresor. På kontoret i Karlskrona är ingen smittad, men företaget tar beslutet för att säkerställa sina anställdas hälsa.

– Vi har infört reserestriktioner, vi reser t.ex. inte alls till riskområden som Italien eller Kina. Men vi har även stoppar resor till andra länder för att vara på den säkra sidan, säger hon.

Kontorets anställda har fått ta med tangentbord och skärmar för att kunna jobba hemifrån. Enligt Helena Olá har de anställda tagit beslutet positivt och lämnat arbetsplatsen när beskedet kom.

– Vi har fått positiv feedback och jag tror att våra anställda har en god förståelse för vårt beslut, säger platschefen.

Ericssons kontor i Karlskrona. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.