Teatern bryts efter en lång tradition. Foto: SVT

Sommarteatern på Kastellet tvingas ställa in

Publicerad

Sommarteatern som arrangerats på Karlshamns kastell sedan 1989 ställs in. Detta på grund av ovissheten kring coronaviruset.

Tankesmedjan har planerat föreställningen i flera månader – men nu tar föreningen beslut om att ställa in hela föreställningen. Detta med anledning av ovissheten om coronavirusets utveckling och aktiva medlemmar som är med i riskgruppen.

– Det var inget lätt beslut att ta men vi har inte råd att förlora så mycket, säger verksamhetsproducenten Povel Andersson.

Har inte råd att chansa

Med en redan ansträngd ekonomi så var det bättre att ta beslutet nu än att ställa in det i ett senare skede som skulle kostat betydligt mer, förklarar verksamhetsproducenten.

Har ni ställt in teatern på detta sättet tidigare?

– Nej, aldrig på grund av en sjukdom som corona. Men det är nödvändigt och vi har fått positiv respons från både publik och medarbetare, säger Povel Andersson.

Hör honom berätta mer om beslutet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.