Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En Ronnebychef gjorde en sexlista och karlade personalens kärleksliv. Nu har chefen stängts av fram tills dess att en utredning är klar. Foto: Henrik Friberg/SVT

Efter SVT:s granskning: Ronnebychefen avstängd tills vidare

Uppdaterad
Publicerad

Efter SVT:s granskning av en chef i Ronneby kommun som gjort en sexlista och kartlagt personalens kärleksliv har kommunen nu tagit beslut om att personen ska vara avstängd tills utredningen är klar.

Redan i somras avslöjades det att en chef inom vård- och omsorgsförvaltningen i Ronneby kommun utreddes för kränkande särbehandling efter att ett antal anmälningar lämnats in. Sedan dess har utredningen genomförts av extern part och pågår fortfarande.

Utredningen har dragit ut på tiden och fått kritik från ansvariga politiker för att den tar för lång tid. Fram tills nu har chefen varit tillfälligt förflyttad, något som kritiserat av fackförbundet Kommunal.

SVT granskar anmäld Ronnebychef

Nu fattas beslutet om att personen ska vara avstängd tills utredningen är klar, meddelar kommunen i ett pressmeddelande.

– Det här är en påfrestande situation för alla inblandade och för hela vår förvaltning. Att utredningen tar längre tid än vad som först bedömdes gör att påfrestningen blir ännu större och skapar även utrymme för spekulationer och rykten. Många vill att vi ska kommentera utredningen och vi har förståelse för att det finns ett stort intresse kring den men med respekt för alla inblandade vill vi låta utredningen ha sin gång så ostört det bara går, säger Maria Appelskog, förvaltningschef för Vård- och omsorgsförvaltningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar anmäld Ronnebychef

Mer i ämnet