Det är större grupper som har beslutat att lägga ner grupperingen som funnits i Karlskrona kommun, enligt Patrik Andersson, sektionschef på underrättelseenheten i region syd till Nyhetsbyrån Siren. Foto: TT/Polisen

Efter rånet: Bandidoskopplade MC-gänget läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Efter att flera medlemmar i en motorcykelklubb med kopplingar till den kriminella organisationen Bandidos häktades för ett rån har grupperingen stängts ner. Enligt polisen är det större MC-grupper som stoppat verksamheten.

– Det har varit mycket negativ publicitet i media, det svärtar ner färgerna, säger Patrik Andersson, sektionschef på underrättelseenheten i region syd.

Det var i slutet av maj som flera personer med kopplingar till den kriminella MC-organisationen Bandidos greps av polisen efter ett våldsamt bråk på en mack i Rödeby.

De misstänkta ska ha mött upp en man vid macken och hotat att ta hans motorcykel. Ett vittne ringde polisen då mannen har blivit slagen, men innan polisen kom till platsen försvann gänget med mannens motorcykel. Vid ett tillslag greps senare fem personer av polisen varav fyra häktades misstänkta för rån.

Nu har grupperingen i Karlskrona – med kopplingar till Bandidos – stängts ner, något Nyhetsbyrån Siren har rapporterat.

Enligt polisen har verksamheten stoppats av grupperingar högre upp i den kriminella hierarkin – efter ett års tid av gripanden i olika brottsmål.

– Det blir negativt för de större klubbarna med den typen av publicitet, säger Patrik Andersson, sektionschef på underrättelseenheten i region syd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.