Statssekreteraren PM Nilsson tjuvfiskade 11 kilo ål. Foto: Havs– och vattenmyndigheten/SVT

Efter tjuvfisket: Nu uttalar sig PM Nilsson om ålskandalen

Uppdaterad
Publicerad

Efter en månads tystnad har nu förre statssekreteraren PM Nilsson valt att för första gången uttala sig i media om sitt ålfiske i Karlskrona Skärgård.

Att statssekreteraren PM Nilsson dömdes för tjuvfiske av ål blev uppmärksammat stort över hela landet, efter Sydöstrans avslöjande. Han lämnade sitt jobb inom regeringen och jobbar nu på Timbro med miljöfrågor.

Det är Expressen som fått en intervju av PM Nilsson, efter att han tidigare endast lämnat kommentarer på sin Facebook.

– När jag var tonåring höll jag på mycket med det där, med både långrev och ljuse, det är otroligt spännande verkligen. Senare i livet var det väldigt lite och i blygsam omfattning, det här var en engångsföreteelse, en dum engångsföreteelse som jag ångrar, säger nu Nilsson till tidningen.

På frågan om han kommer att fiska ål igen, svarar han:

– Nej, absolut inte, under inga som helst omständigheter. Det är strängeligen förbjudet och det har jag då sent i livet förstått och insett till fullo, och fått betala ett högt pris för denna insikt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.