Louise Erixson (SD) är kommunstyrelsens ordförande i Sölvesborg

Efter ungdomsbråk i Sölvesborg – kommunen presenterar åtgärdsplan

Uppdaterad
Publicerad

Efter det storbråk där flera ungdomar drabbade samman i centrala Sölvesborg på fredagskvällen kallades representanter för kommunen till ett extra möte på lördagen. Nu presenterar kommunledningen en rad åtgärder för att öka tryggheten. Bland annat ställer ledningen krav på ökad polisnärvaro.

Bakgrunden till det extrainkallade kommunmötet är det större slagsmål som bröt ut i centrala Sölvesborg vid strax efter 21:00 på fredagen.

Fyra anhållna

Flera ungdomar drabbade då samman och slogs med olika former av tillhyggen. Vad det rör sig om för tillhyggen vill polisen inte gå in på.

Fyra personer fördes till sjukhus med oklara skador. Samtidigt är fyra personer, enligt inre befäl vid polisen i Karlskrona, anhållna misstänkta för grov misshandel.

Kommunen presenterar åtgärder

Varför bråket uppstod och hur många inblandade är inte klarlagt. Men händelsen resulterade i att kommunstyrelsens ordförande Louise Erixon (SD), kommunchef Lars Ericsson och säkerhetssamordnare Anders Borgman träffades i ett extrainsatt möte på lördagen.

Utifrån mötet presenteras nu ett åtgärdsprogram. Bland annat ställer Sölvesborgs kommun krav på ökad polisnärvaro och påbörjar en väktarsatsning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.