Eva Åkerman har nu fått sina två vaccindoser, men tror att hon i framtiden kommer tänka sig för mer än innan pandemin. Foto: SVT/Michelle Hallberg

Efter vaccinet: ”Tror jag blir en mer försiktig person än tidigare”

Publicerad

Träffa och krama barnbarnen, umgås med vänner och leva som vanligt. Längtan efter det vardagliga har varit stor för många under pandemin.

– Nu kan jag träffa mina barn och barnbarn som jag inte träffat på nästan ett år, säger Lena Wiktorsson som nu fått sin andra vaccindos i Karlskrona.

SVT träffar också Eva Åkerman som berättar att både hon och maken nu fått andra dosen vaccin mot covid-19. En frihetskänsla, säger hon.

”Mer försiktig”

Men hon tror samtidigt att pandemin kommer att förändra hennes syn på livet.

Livet efter vaccinet

– Jag tror ändå att jag kommer bli mer begränsad ändå. Jag blir nog mer försiktig än vad jag har varit förut och tänker lite mer på hur jag hanterar till exempel när jag ska gå och handla, säger Eva Åkerman.

I klippet hör du fler Karlskronabor som fått sitt vaccin

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Livet efter vaccinet

Mer i ämnet