Seade Isma och hennes dotter Tamara tycker att det var skönt att kunna planera semestern lite bättre nu när fler ställen öppnar upp. Foto: SVT

Efterlängtat dopp på Brunnsbadet: ”Känns som vanligt”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att landets coronarestriktioner lättats har nu Brunnsbadet i Ronneby kunnat öppna upp för allmänheten igen. Det har varit efterlängtat och bassängerna är nu fyllda med glada badgäster.

– Det är skönt, känns som vanligt igen, säger Seade Isma som besökt badet med barnen.

Nytt för i år är att alla badgäster måste boka inträdesbiljetter digitalt via Brunnsbadets hemsida, istället för att köpa dem i badets entré. Det är för att anläggningen ska kunna ha öppet säkert för de antal badgäster som befinner sig i bassängerna.

”Ingen plusaffär”

Det är en efterlängtad öppning även från kommunens sida. Verksamheten har tagit emot upp mot 8 500 badgäster under en julimånad ett normalt år, men förra sommaren tappades en stor del av gästerna.

– Omsättningsmässigt är det inte bra. Vi släpper in rätt så lite folk mot vad vi brukar göra i vanliga fall, så det är ingen jätteplusaffär, säger Daniel Svensson som är ansvarig för anläggningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.