Hanna Jurjaks fick idén till uthyrningen av julgranar efter att hennes son blivit ledsen när familjens julgran slängdes. Foto: Jennifer Alm/SVT

Efterlyser 80 hyrgranar – men har stängt

Uppdaterad
Publicerad

I dag är det tjugondedag jul och det är dags för julgranen att lämna hemmet. För de som hyrde sin gran uppstod frågetecken, då trädgårdsbutiken har vinterstängt till mitten på februari.

Omkring hundra minigranar hyrdes ut och nu är det dags att lämna tillbaka dem så att de kan växa till nästa jul.

– Drygt 15 granar har kommit tillbaka till oss, så vi hoppas ju på att få in några till, säger trädgårdssäljaren Hanna Jurjaks.

Stängt när granarna lämnas in

För de som har funderat hur de ska göra när de ska återlämna sin gran i butiken i Nättraby, så har de blivit än mer fundersamma när telefonsvararen har meddelat att butiken håller vinterstängt till mitten på februari.

– Det går bra att lämna sin gran vid entrén så tar vi hand om dem med jämna mellanrum. Vi vet vem som har lämnat sin gran utifrån numret på krukan, berättar Hanna Jurjaks.

Saknas 80 granar

Den som inte har lämnat in sin hyrgran vid månadens slut, kommer att efterlysas. Men Hanna Jurjaks hoppas på att få in de drygt 80 granar som saknas.

– Vi litar på folk. Man kanske inte vågar lämna tillbaka granen om den är vissen, men det har vi med i beräkningarna. Nu är det ju upp till oss att hålla dem fina till nästa år, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.