Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Daniel Ingemarsson är orolig att Rödeby AIF kommer tvingas stänga ner verksamheten under vintern. Foto: William Juhlin/SVT

Elpriserna kan tvinga Rödeby AIF att stoppa verksamheten

Uppdaterad
Publicerad

De ökade elpriserna riskerar att få stora ekonomiska konsekvenser för idrottsföreningar runt om i Sverige – i synnerhet för dem som driver sina egna anläggningar. Rödeby AIF är en av dessa föreningar och utan ekonomiskt stöd kommer de tvingas att stänga ner sin verksamhet under vintern.

Rödeby AIF har just nu ett fast elavtal som löper ut den 30 november. I januari i år betalade Rödeby AIF drygt 4 000 kronor för elen – med nuvarande rörliga elpriser hade samma förbrukning kostat uppemot 30 000 kronor. Daniel Ingemarsson, ordförande i Rödeby AIF, menar att elpriserna kommer tvinga föreningen att stänga ner sin verksamhet i vinter om man inte får hjälp.

– Det finns ingenting vi kan göra som skulle täcka de elkostnaderna. Det är väldigt tråkigt för många barn och ungdomar kommer bli drabbade, säger Daniel Ingemarsson.

Hoppas få stöd

Föreningens hopp står nu till att man får ekonomiskt stöd för att kunna fortsätta bedriva sin fotbollsverksamhet.

– Jag har pratat med kommunen och de sa att de just nu kollar på ärendet. Nu ligger det på politikerna att diskutera hur det blir framöver, säger Daniel Ingemarsson.

Se Daniel Ingemarsson berätta mer om situationen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.