Elva anställda på Volvofabriken i Olofström har satts i karantän i två veckor. Foto: Hjamlar Tell

Elva Volvoanställda i karantän efter Kinaresor

Uppdaterad
Publicerad

Elva anställda på Volvofabriken i Olofström har satts i karantän efter att de nyligen befunnit sig i Kina, där coronaviruset har fått kraftig spridning. Det sker som en förbyggande säkerhetsåtgärd, enligt fabrikens tillförordnade kommunikationschef.

De elva anställda kom nyligen hem från en affärsresa i Kina, där coronaviruset den senaste tiden har spridits. Men det finns inget som tyder på att de anställda ska vara smittade.

– Det är en förebyggande säkerhetsåtgärd från centralt håll. Jag tror inte ens att de har varit i det mest smittdrabbade området, säger Andelko Cituljski, tillförordnad kommunikationschef på Volvo i Olofström.

I två veckor får de elva anställda jobba hemifrån i den mån det är möjligt, något som P4 Blekinge har rapporterat. Samtidigt har Volvo centralt ställt in alla planerade Kinaresor till följd av coronaviruset, som i skrivande stund lett till 132 personers död.

– Våra medarbetare har förståelse för situationen, och är vid gott mod. Det kommer naturligtvis alltid lite frågor, det gör det ju globalt när det gäller det här viruset, det är en osäkerhet som uppstår.

Fler företag har reserestriktioner

Även Karlskronaföretaget Roxtec har infört reserestriktioner till Kina. Kabelföretaget har ett dotterbolag i Shanghai.

– Vi är i Kina ofta, jag var själv där för några veckor sedan. Men sen det här dök upp har vi ögonen på det hela, och vi har just nu reserestriktioner till Kina, säger Annette Birgerson, kommunikationschef på Roxtec.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.