– Jag gjorde en polisanmälan för jag känner att detta inte får hända på plan, säger spelarens pappa, Hans Alexandersson. Foto: SVT

Nedsparkade spelarens pappa: ”Känns helt overkligt”

Uppdaterad
Publicerad

För några veckor sedan sparkades fotbollspelaren Emil Alexandersson ned av en motståndare när spelet var avblåst. Följden kan bli att fotbollskarriären är över.

Nu har hans pappa, Hans Alexandersson, polisanmält det inträffade.

Det var i en division 4-match mellan lagen Mörrum och Sillhövda som incidenten inträffade. Emil Alexandersson, spelare i Sillhövda, brast ut av glädje efter ett mål. På väg tillbaka till sina lagkamrater sparkar motståndaren honom bakifrån så att han faller ner.

– Jag gjorde en polisanmälan för jag känner att detta inte får hända på plan, säger spelarens pappa, Hans Alexandersson.

Väntar på operation

Sparken var så pass hårt att menisken blev allvarligt skadad. Efter en magnetröntgen har Emil fått beskedet att han måste opereras, och att det inte är säkert att han kan spela fotboll igen.

– Läkarna kan inte svara på hur det blir framöver, så ovissheten är jobbig för oss, säger Hans Alexandersson.

Rättegång kan bli av

Nu väntar familjen på svar om det blir en rättegång av fallet eller om ärendet läggs ner. Fallet kan bli ett brottsmål om det finns uppsåt, enligt chefsåklagaren Anne Boijmarker.

– Det kan det vara om spelaren ville skada avsiktligen, säger hon.

Hon förklarar även att inget liknande fall har ägt rum i Blekinge vad hon kan minnas.

SVT Nyheter Blekinge har varit i kontakt med Mörrum och den nu polisanmälde spelaren. Varken föreningen eller spelaren vill kommentera ärendet, men till Blekingesport har klubbens representanter tidigare sagt att spelaren är djupt ångerfull.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.