Misshandeln ägde rum på Snäckebacksskolan i Ronneby. Foto: SVT

En till sjukhus efter misshandel på Ronnebyskola

Publicerad

Två pojkar i 15-årsåldern misstänks för en brutal misshandel på Snäckebacksskolan i Ronneby i dag på morgonen. Totalt ska fem personer – varav två lärare – ha skadats i samband med bråket.

Det var strax efter klockan åtta på måndagsmorgonen som polis larmades till högstadieskolan i Ronneby efter uppgifter om ett våldsamt slagsmål. Flera vittnen hördes på platsen och polisen kunde kort därpå gripa två unga män i 15-årsåldern. De misstänks nu för misshandel och grov misshandel och sociala myndigheter har, enligt polisen, kopplats in i ärendet.

– Vi håller på och förhör de här pojkarna nu. Innan det är klart kan jag inte säga någonting, säger Thomas Boking, inre befäl på polisen.

Fem personer, tre ungdomar och två vuxna, ska enligt uppgift ha attackerats med med sparkar och slag och samtliga skadades vid misshandeln. En pojke i 15-årsåldern fördes med ambulans till sjukhus.

– Jag vet inte skadeläget på pojken som förts till sjukhus. De två vuxna som har skadats har varit två lärare som försökt gå emellan, säger Thomas Boking.

Har det varit någon typ av vapen inblandat?

– Inledningsvis har vi inte hört något om några vapen.

Eleverna har stängts av

Enligt Rickard Andersson, rektor på skolan, kom bråket helt oväntat.

– De här eleverna höll på att bråka lite i fredags, men då gick personal mellan och fick stopp. Sedan verkar det ha pyrt över helgen, och så small det direkt på morgonen. Flera av eleverna som var inblandade har jag ingen erfarenhet av att de skulle vara våldsamma på något sätt.

En av de lärare som gick emellan ska ha fått en spark på handen, och samtliga inblandade elever har stängts av från skolan under de sista dagarna på terminen.

– Det är fruktansvärt tråkigt och fullständigt onödigt för alla inblandade. Vi har fyra dagar kvar på terminen och då är det inte den här typen av avslutning man vill ha, särskilt när elever skadas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer